13 Ocak 2010 Çarşamba

PostHeaderIcon mısır irmikli kurabiye (portakallı bademli)



Mısır irmikli kurabiyeyi hazırlarken genelde yapmadığım birşey yaptım ve çiğ hamur yedim; üstelik yalnızca tatmak için bir lokmacık filan değil, neredeyse iki yemek kaşığı dolusu… Baktım pek hoşuma gitti, hemen malzemenin iki katını karıştırıp yeniden buzdolabının alt gözüne kaldırdım. Uzun süreli dondurmaya uygun mudur, emin değilim, ancak buzdolabında 1-2 gün dayanabileceği konusunda endişem yok. Mısır irmiğini de ilk kez kullandım bu arada. Kurabiyeye gerçekten çok yakışıyormuş.
Başka bir nokta: Sitede ara ara glutensiz tarifler arandığı dikkatimi çekiyor. Bu konuya yabancı olduğum için yanlış bilgi vermek istemem arayanlara. Ancak tarifi bulduğum dergi Schrot und Korn bu tarifi ‘glutensiz’ kategorisine almıştı (kabartma tozunun da glutensiz olması gerekiyormuş).

20-22 adet

* 75 gr. mısır irmiği
* 25 gr. pirinç unu
* 25 gr. çekilmiş badem
* 75 gr. pudra şekeri
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 50 gr. tereyağı
* 1 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2 yemek kaşığı file badem

1. File badem dışında bütün malzemeyi karıştırın. Streç folyoya sardığınız hamuru buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
2. Fırını 180° C’ye ısıtın.
3. Hamuru pirinç unu serpilmiş yüzeyde ince açın. Kalıpla çıkardığınız kurabiyeleri aralıklarla tepsiye dizin. Üzerine file badem serpiştirin.
4. 8 dakika pişirin ve tel üzerinde soğutun.

Not: Hamurum biraz cıvık olunca 100 gr. irmik ve 40 gr. pirinç unu kullandım. Bir de şekeri 50 gr.’a düşürdüm. Portakal ve badem yerine ceviz-çikolata, tarçın-kuru üzüm olur.
Alıntı

2 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Canım Kurabıyelerın nefis görünüyor ..
Tarif de cok değişik ellerıne sağlık.

melosh dedi ki...

saol canım teşekkürler

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 Melosh sayfası, Melosh'un Köşesi