31 Ocak 2010 Pazar

PostHeaderIcon İş hayatında diyet



Kadınların, hayatlarında birçok sorumluluk taşıması ve bu sorumlulukları dengede tutması takdire değer bir durumdur. Özellikle başarılı iş kadını sıfatını taşımak için ruhen, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı, ayrıca dengeli olmak gerekir. Vücut, zihin ve ruh sağlığı birer inci tanesi olacaksa, ortaya çıkaracakları harika inci kolye de başarı ve beraberinde getirdiği mutluluk ile beslenen bir anne, eş, iş kadını olacaktır. Ancak hayata, "beslenme hayatın temelidir" penceresinden baktığımızda, iş dünyasındaki performansın artmasının beslenme alışkanlıklarıyla ilintili olduğunu unutmamak lazım. Bu yüzden gün içerisinde sağlıklı beslenmeyle birlikte kaliteli oksijen kullanımını su tüketimiyle dengelemek gerekiyor. Sabah 5'ten itibaren metabolizma çalışmaya ve enerji yıkımı artmaya başlıyor. Dolayısıyla sabah kalktığımızda hipoglisemi ile uyanmanız kaçınılmaz. Bu durumda mutlaka öncelikle kan şekerinizi dengelemelisiniz. Nasıl ki işinize konsantre olup çalışıyor, projeler üzerinde yoğunlaşmanız gerekebiliyorsa, hücrelerin de her gün her saniye çalıştığını ve yapması gereken işi en iyi şekilde gerçekleştirme çabası içinde olduğunu unutmamalısınız.
İş performansını hücresel boyutta zirveye çıkartmak için sık aralıklarla onu beslemeli ve mutlu etmelisiniz. Sık olmamak kaydıyla, küçük ve kaliteli molalar vererek kendinizi şımartmalısınız. Örneğin pazartesi hafta başı olduğu için; öğleden sonra light bir dondurma ya da sütlü tatlı ile haftaya merhaba diyebilir; Salı ile çarşamba aralarda kuru meyvelerle devam edebilir; perşembe ile Cuma günleri de sabahları yağlı tohumlarla güne başlayabilirsiniz.
Unutmayın ki, sizin iş dünyasında zirveye ulaşma ve orada kalabilme çabanız gibi hücrelerin de zirvede kalabilme çabaları vardır ve bu durumda size ihtiyaçları vardır çünkü sadece sağlıklı beslenme yöntemleriyle ayakta kalmayı başarabilirsiniz. Beslenme bir disiplindir, aynen iş gibi.. İş kadınlarının başarıya ulaşmak için uyguladıkları stratejiler gibi beslenme davranış stratejileri de vücudu daha sağlıklı olmaya götürür.http://www.kadinca.net
İŞ HAYATINA ÖZEL DİYET LİSTESİ
Kalktığınızda
2 bardak su ve yarım çay bardağı kadar kuru dut, kuru kayısı, badem, ceviz
Kahvaltı
Tost, süt ile müsli ya da meyveli light yoğurt yanında badem
Ara Öğün
1 porsiyon meyve, 1 lifli bisküvi ya da kuru meyve
Öğle
Protein ağırlıklı besinler tercih edilmeli... 1 porsiyon balık, ton balığı, tavuk, hindi eti ya da bonfile ile birlikte posa karışımları (Sebze çorbası, salata, sebze tabağı, sebze suyu ya da meyve suyu)
Not: Öğlene kadar mutlaka 1 litre su tüketmeli.
Ara Öğün
Yoğurt, ayran ya da süt tüketilmeli. Bunlar dışında kuru meyve, taze meyve ya da çavdar ekmeğine peynirli sandviç Not: Akşam yemeğine kadar ortalama 1,5 litre su tüketilmeli.
Akşam
Akşam yemeği çok geç saatlerde yenecekse, sindirimi kolay, mide çıkış hızı yüksek olan besin çeşitlerinin seçilmesi gerekiyor. Örneğin çorba, hafif pişirilmiş gaz yapmayacak sebzeler, Akdeniz yeşillikleri, kefir gibi besinler tercih edilebilir. Bazen beyaz et (az yağlı balık türleri, ton balığı) tercih edilerek yanında Akdeniz yeşillikleri tüketilebilir.
Ara Öğün
Akşam yemekleri saat 21:00'e kadar yenmiş oluyorsa 22:00 - 22:30 gibi 1 porsiyon meyve ya da bir avuç dolusu kuru meyve

Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 Melosh sayfası, Melosh'un Köşesi