1 Mart 2010 Pazartesi

PostHeaderIcon ÇİKOLATALI DÜĞME KURABİYE



Malzemeler:
- 175 gram margarin (Oda ısısında )
- Yarım su bardağı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1,5 Su bardağı Un
- 100 gr sütlü veya bitter çikolata
- 1 paket vanilya

125 gram margarini, şekeri, tuzu, vanilyayı iyice karıştırın. Azar azar unu ilave edip, yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Minik toplar oluşturup, yağlanmış tepsiye seyrek şekilde dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve her birinin ortasına baş parmağınızla bastırarak, çukurlar oluşturun. . Tekrar fırına verin ve kenarları açık kahverengi oluncaya kadar (yaklaşık 10 dakika daha) pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.



Ufak bir kasede, bıçakla ufaladığınız çikolataya 50 gram margarin ekleyin. İçinde su kaynayan bir tencerenin içine oturtarak, karıştırarak eritin. (Yani benmari usuluyle.) Pütürsüz bir çikolata elde ettiğimizde, kaseyi dışarı alın ve biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin boşluklarını hazırladığınız çikolata ile doldurun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 Melosh sayfası, Melosh'un Köşesi