4 Mart 2010 Perşembe
BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI
02:55 | Gönderen
melosh |
Kaydı Düzenle
Malzemeler
1 kg balkabağı
1-1,5 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
Dövülmüş ceviz ya da fındık(üzeri için)
Hazırlanışı
Kabağı soyup dilimleyin ve tepsiye aralarına şeker serperek dizin. Şeker serptiğiniz kabağın üzerine kapak örterek bir gece bekletin. Sulanan kabağa ayrıca su eklemeden tencereye alarak yumuşayana kadar pişirin. Petibör bisküviyi robotta ezin ve yine ezdiğiniz kabak ile iyice harmanlayın. Oluşturduğunuz harcı tepsinin tabanına yayın. . En üstüne ise ceviz ya da fındık ile süsleyin.
Krem şanti de bu tatlıya çok yakışıyor üzerine krem şanti ile kaplayıp ceviz veya fındık serpiştirilip de servis edilebilir.
Afiyet Olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Canim aramiza hos geldiniz sefa getirdiniz .Blogunuz da tariflerinizde harika emeklerinize saglik öptüm
Çok ta yakışır biliyorum bu tadı elinize sağlık.Sevgiler.Mine
Melosh'çuğum, çok değişik ve yapılası bir tarif. Ellerine sağlık canım.
gönüllerinize sağlık canımm teşekkürler
Değişik bir tarif olmuş.Ellerine sağlık...
Kalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..
Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..
Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..
Yorum Gönder