4 Mart 2010 Perşembe

PostHeaderIcon BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI




Malzemeler
1 kg balkabağı
1-1,5 su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
Dövülmüş ceviz ya da fındık(üzeri için)

Hazırlanışı

Kabağı soyup dilimleyin ve tepsiye aralarına şeker serperek dizin. Şeker serptiğiniz kabağın üzerine kapak örterek bir gece bekletin. Sulanan kabağa ayrıca su eklemeden tencereye alarak yumuşayana kadar pişirin. Petibör bisküviyi robotta ezin ve yine ezdiğiniz kabak ile iyice harmanlayın. Oluşturduğunuz harcı tepsinin tabanına yayın. . En üstüne ise ceviz ya da fındık ile süsleyin.

Krem şanti de bu tatlıya çok yakışıyor üzerine krem şanti ile kaplayıp ceviz veya fındık serpiştirilip de servis edilebilir.
Afiyet Olsun ...
3 Mart 2010 Çarşamba

PostHeaderIcon Portakallı Kek‏



Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağından sıvı yağ
2.5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Önce yumurta ile şeker köpürünceye kadar çırpılır diğer malzemelerde eklenerek kek kalıbında 185 ‘de fırının kapağı açılmadan pişirilir..
Pişip pişmediğini kek e batıracağınız kürdan ile anlayabilirsiniz kürdan temiz çıkıyor ise pişmiş demek dir.
Afiyet Olsun ...
2 Mart 2010 Salı

PostHeaderIcon KAKAOLU VE VANİLYALI UN KURABİYESİ



Malzeme

3.5 – 4 su bardağı un, 250 gr tereyağı, 1.5 su bardağı pudra şekeri, 2-3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilin

Yapılışı

Derin bir kabın içine 1 paket tereyağını ve 1.5 su bardağı pudra şekerini alıp iyice karıştırın. Ardından üzerine 3.5 su bardağı unu, ve vanilini ekleyip iyice yoğurun. Eğer hafif ele yapışıyor ise un ilave edebilirsiniz. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 45-60 dk dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. İkiye böldüğünüz hamurun tekine kakao yu katıp iyice karıştırın.
Hamurlarlara ister ellinizle şekil verin isterse rolu yapıp verev seklınde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında yaklaşıl 13-15 dk pişirin.
Afiyet olsun ...
1 Mart 2010 Pazartesi

PostHeaderIcon ÇİKOLATALI DÜĞME KURABİYE



Malzemeler:
- 175 gram margarin (Oda ısısında )
- Yarım su bardağı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1,5 Su bardağı Un
- 100 gr sütlü veya bitter çikolata
- 1 paket vanilya

125 gram margarini, şekeri, tuzu, vanilyayı iyice karıştırın. Azar azar unu ilave edip, yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Minik toplar oluşturup, yağlanmış tepsiye seyrek şekilde dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve her birinin ortasına baş parmağınızla bastırarak, çukurlar oluşturun. . Tekrar fırına verin ve kenarları açık kahverengi oluncaya kadar (yaklaşık 10 dakika daha) pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.



Ufak bir kasede, bıçakla ufaladığınız çikolataya 50 gram margarin ekleyin. İçinde su kaynayan bir tencerenin içine oturtarak, karıştırarak eritin. (Yani benmari usuluyle.) Pütürsüz bir çikolata elde ettiğimizde, kaseyi dışarı alın ve biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyelerin boşluklarını hazırladığınız çikolata ile doldurun.
 

Copyright © 2010 Melosh sayfası, Melosh'un Köşesi