2 Mart 2010 Salı

PostHeaderIcon KAKAOLU VE VANİLYALI UN KURABİYESİ



Malzeme

3.5 – 4 su bardağı un, 250 gr tereyağı, 1.5 su bardağı pudra şekeri, 2-3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilin

Yapılışı

Derin bir kabın içine 1 paket tereyağını ve 1.5 su bardağı pudra şekerini alıp iyice karıştırın. Ardından üzerine 3.5 su bardağı unu, ve vanilini ekleyip iyice yoğurun. Eğer hafif ele yapışıyor ise un ilave edebilirsiniz. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 45-60 dk dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. İkiye böldüğünüz hamurun tekine kakao yu katıp iyice karıştırın.
Hamurlarlara ister ellinizle şekil verin isterse rolu yapıp verev seklınde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında yaklaşıl 13-15 dk pişirin.
Afiyet olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2010 Melosh sayfası, Melosh'un Köşesi